Chrome Hearts is opgericht in 1988 in Los Angeles door Richard Stark en twee compagnons. Hun ontwerpen zijn een perfect samenspel van romantiek en tegendraads. Het label maakt accessoires aan de wilde kant van luxe. Elk product wordt met de hand gemaakt met uiterste precisie en passie. Het merk is gespecialiseerd in handgemaakte details die uitgevoerd zijn in .925 zilver, 22k goud en 18k witgoud. Verder worden de hoogste kwaliteit acetaten en Japans titanium gebruikt. In de vormentaal vind je de fleur-de-lys, dolken en kruizen terug.

Het label heeft met talloze legendarische muzikanten samengewerkt zoals Guns n’ Roses, the Rolling Stones en de Sex Pistols alsmede met modeontwerpers als Comme des Garçons, Gareth Pugh en Rick Owens.

Oprichter

Richard Stark begon het merk vanuit zijn liefde voor motoren, voornamelijk de Harley Davidson. Hij begon met het zelf ontwerpen en produceren van lederen chaps, broeken, jasjes en vesten. Dit legde gelijk de basis voor de fanbase bestaande uit rocksterren en supermodellen. Inmiddels runt hij het bedrijf samen met zijn vrouw Laurie Lynn Stark en oudste dochter Jesse Jo Stark. Inmiddels zijn er 28 winkels over de gehele wereld verspreid, wat erg bijzonder te noemen is aangezien het merk nog steeds ieder item met de hand maakt in de enige fabriek in Los Angeles.

Ik word blij als ik Chrome Hearts zie! Sandmann<