Wereldbekende modehuis Dior

Wie kent Dior niet? Ongetwijfeld is dit merk bij u bekend dankzij de geurige parfums, beeldige accessoires, kwaliteitvolle make-up artikelen, luxueuze Haute Couture kleding of uiteraard de unieke (zonne)brillen. Christian Dior werd geboren op 21 januari 1905 te Granville, Normandië. Hij interesseerde zich voor architectuur. Daarnaast schetste hij in zijn vrije tijd onder meer kleding.
Een textiel-tycoon besloot om Diors modehuis te financieren en kocht in 1946 een huis aan de Avenue Montaigne in Parijs, waar het merk Dior nu nog altijd zijn thuisbasis heeft.
In 1947 lanceerde Christian Dior zijn eerste collectie voor het voorjaar, die al snel bekend stond als de 'New Look': uiterst smalle tailles met uitlopende rokken. Dior is door "La Chambre Syndicale de la Haute Couture" als Haute Couture modehuis erkend.

De huidige artistiek directeur voor dames Haute Couture, ready-to-wear en accessoires is Maria Grazia Chiuri.
De kracht achter de Dior (zonne)brillen is een toegewijd ontwerp-atelier in Parijs die de Dior Femme en Dior Homme (zonne)brillen ontwerpen. Dit zorgt voor een unieke, vooruitstrevende combinatie van Diors DNA en de meest recente technologische toepassingen. Het vakmanschap dat tijdens de productie van een Dior (zonne)bril wordt geëtaleerd, is onnavolgbaar.
Design, innovatie, speciale effecten, het gebruik van zowel kleuren als iconische patronen -de Cannage als meest bekende- zijn zeer kenmerkend voor de Dior collectie.
Prachtige zonnebrillen voor de modebewuste dame of heer.<

Ray Ban60/52