Het brillenmerk Rolf werd in 2009 opgericht door Roland Wolf in de Tiroler Alpen. Het familiebedrijf, wat bekend werd om zijn houten brillen, produceert tegenwoordig ook monturen van titanium, steen, hoorn en plantaardige materialen.

Elk Rolf montuur is zonder schroeven gemaakt. Rolf heeft de internationale brillenmarkt meerdere keren verrast met zijn innovatie met betrekking tot zijn kernproduct: te beginnen met het materiaal, via productietechnologie, tot een ontwerp. Ondanks de grote groei en successen blijft het creatieve bedrijf thuis en regionaal produceren, met de hand en met natuurlijke materialen.

Houten brillen

De brillen hebben tot 82 handelingen nodig voordat ze klaar zijn. Tientallen uren worden er aan elk montuur besteed. Dit gebeurt allemaal in hun eigen werkplaats in Tirol. Ze zetten hun tijd en liefde in om producten te maken met een personal touch.

Skyline (3D geprint titanium)

Rolf is altijd gedreven om nieuwe innovaties te creëren, wat zich heeft geresulteerd in een titanium collectie. De brillen maken een sprong van rapid prototyping (3D printen) naar een high-end titanium eindproduct. De monturen worden geprint door machines met geoptimaliseerd en geminimaliseerd materiaal en met de hand afgewerkt.

Ik word blij als ik Rolf zie! Sandmann<