Talla werd In 2016 gelanceerd door Gianluca Gualandi, na 30 jaar ervaring op te hebben gedaan in het optiekvak. Hij begon in 1987 als opticien in Bologna, Italië. In 2004 ontmoet hij in Parijs Caroline Abram waarmee hij in 2006 gaat samenwonen in Parijs. Sinds 2008 werken zij samen aan het brillenmerk Caroline Abram, een merk toe gericht op vrouwelijke brillen. In september 2016 presenteert Gianluca Gualandi zijn eigen project Talla Eyewear een collectie die volledig op mannen is gericht.

Stijl

In zijn collecties staat discretie in alles centraal. Hij ziet monturen als het ultieme accessoire voor de mannelijke elegantie. Talla zet een mannelijke lijn neer met strakke ontwerpen en zorgvuldig gekozen kleuren. Zijn oog voor detail en precisie is met de paplepel ingegoten door zijn moeder die naaister was in de Haute Couture.

Materiaal

Het materiaal wordt HDCA genoemd, dit is een afkorting van High Density Cellulose Acetate. Dit materiaal is vormvast, lichtgewicht en heeft een betere afwerking.

Accessoires

De brillenkokers refereren aan tabaksdozen, terwijl het schoonmaakdoekje gebruikt kan worden als pochet. Talla Eyewear zet hiermee het merk neer als hét accessoire voor de moderne, stijlvolle man.

Ik word blij als ik Talla zie! Sandmann<