Thom Browne rolde per ongeluk in de mode-industrie na de opleiding Business and Economics aan een universiteit in Indiana, Amerika. Hij vertrok naar New York in 1997 voor een carrière als acteur en werd uiteindelijk modeontwerper. Hij begon zijn carrière in de showroom van Giorgio Armani en werd ontdekt door Ralph Lauren die hem inhuurde als ontwerper.

In 2001 begon hij zijn eigen label en in 2003 opende hij zijn maatkleding winkel in New York. Hij won verschillende prijzen waaronder designer of the year bij GQ, menswear designer of the year door CFDA. Zijn damescollectie kreeg wereldwijde aandacht doordat first lady Michelle Obama een look van hem droeg tijdens de presidentiële inhuldiging in 2013.

Eyewear

In 2011 lanceerde Thom Browne zijn eerste brillencollectie in samenwerking met DITA. De brillen worden uitgevoerd in 12k en 18k geelgoud, witgoud, palladium en Japans titanium. Er kan wel tot acht maanden aan een montuur gewerkt worden voordat deze in de winkel beland. De collectie zit vol met simplistische ontwerpen die gemaakt worden met de beste materialen en buitengewoon vakmanschap. Dit creëert een collectie met elegantie en verfijning.

Iedere bril wordt gemaakt in Japan in de DITA fabrieken. De frames worden afgewerkt met de herkenbare driekleurige oortips (de kleuren van de Amerikaanse vlag). De ontwerpen zijn een combinatie tussen klassieke stijlen en moderne strakke vertalingen. Denk hierbij aan de preppy look uit de jaren ‘40, ‘50 en ‘60 met cropped pants en lederen brogues. Op die manier zetten ze een collectie neer met een tijdloosheid en high-end luxe.

Ik word blij als ik Thom Browne zie! Sandmann<