2017: Veertig jaar Sandmann Optiek

In 1977 opende de ambitieuze Pieter Sandman met zijn vrouw Jeanneke ‘Sandmann Optiek’ aan de Hoofdstraat 108 in Apeldoorn – de plek waar je ons tot op de dag van vandaag nog steeds vindt. Met zijn ‘slechts’ 24 jaar was Pieter bang dat men hem misschien te jong vond om voor zichzelf te beginnen en om die reden vertelde hij in interviews dat hij 30 jaar was. Een leugentje om bestwil om zo meer vertrouwen te scheppen bij toekomstige klanten. Een vertrouwen dat hij overigens nooit beschaamd heeft. De beginjaren vielen samen met de economische crisis die eind jaren 70 van de vorige eeuw speelde – een zware tijd voor starters.

 

1988: Beste Opticien van Nederland

Na deze zware beginperiode kwamen er tijden van groei: Sandmann nam het Apeldoornse filiaal van Roosdorp Optiek over en tijdens de uitverkoop vlogen de monturen daar de deur uit die vervolgens bij Sandmann van lenzen voorzien werden. Toen Sandmann in 1988 door het Algemeen Dagblad als beste opticien van Nederland uit de test kwam, zette de groei nog verder door. Mensen kwamen van heinde en verre naar Apeldoorn om daar de juiste bril aangemeten te krijgen. Deze prijs onderstreepte waar Sandmann Optiek toen al en nu nog steeds voor staat: de beste kwaliteit en service!

 

Sinds 1977: Vooruitstrevend en modebewust

Er werd verder gebouwd aan de groei van het bedrijf, het team werd uitgebreid met onder andere de komst van Paul Mol als leerling opticien én met dames die advies gaven over het juiste montuur. Hiermee was Sandmann Optiek erg vooruitstrevend en werd tegemoetgekomen aan de vraag van modebewuste klanten die zich steeds meer lieten adviseren.

 

Voor altijd: Stevig fundament, prachtige kernwaarden

Pieter en Jeanneke hebben een stevig fundament gelegd waarbij persoonlijke aandacht, enthousiasme, kennis, vakmanschap en een prachtige collectie monturen de kernwaarden vormen. In 1999 hebben ze het bedrijf overgedragen aan Paul Mol; voor hem en zijn compagnon Patrick Sterenberg zijn deze waarden nog steeds van groot belang.

Pieter Sandmann overleed op 3 mei 2017.