Contactlenzen

Lenzen iets voor mij?

Wil je ontdekken of contactlenzen geschikt zijn voor jou, of overweeg je over te stappen naar een ander type lens? Maak dan een afspraak met een van onze deskundige contactlensspecialisten en optometristen voor een vrijblijvend advies.

Harde lenzen

Harde lenzen, ook wel vormstabiele lenzen genoemd, zijn gemaakt van een steviger materiaal dat de vorm behoudt. Ze bieden uitzonderlijk scherp zicht en zijn duurzaam. Harde lenzen zijn geschikt voor alle correcties zoals bijziendheid, verziendheid en astigmatisme. Ook zijn uitermate handig voor mensen met complexe correcties en/of oogproblemen.

Myopie controle lenzen

Myopie control lenzen, zoals 1-Dag Misight en Menicon Bloom contactlenzen, zijn speciaal ontworpen om de progressie van bijziendheid, vooral bij kinderen en jongeren, te vertragen. Ze helpen bij het beheersen van bijziendheid door de groei van het oog te beïnvloeden. Deze lenzen bieden voordelen zoals het verminderen van de noodzaak van sterkere brillen of lenzen in de toekomst en het verbeteren van de algemene ooggezondheid.

Zachte lenzen

Zachte lenzen zijn flexibele contactlenzen gemaakt van zacht en comfortabel materiaal dat zich aanpast aan de vorm van het oog. Ze zijn geschikt voor diverse corrigerende behoeften, waaronder bijziendheid, verziendheid, en astigmatisme. Zachte lenzen zijn beschikbaar in verschillende typen, zoals daglenzen, tweewekelijkse of maandlenzen, en multifocale lenzen. Ze bieden een uitstekend draagcomfort en zijn populair vanwege hun gebruiksgemak.

Nachtlenzen

Nachtlenzen worden ’s nachts gedragen en corrigeren je zicht terwijl je slaapt. Ze werken door het hervormen van het hoornvlies zodat je overdag geen lenzen of bril nodig hebt. Dit maakt ze ideaal voor mensen met een actieve levensstijl die overdag zonder correctie willen zien. Nachtlenzen zijn allen geschikt voor mensen die een – correctie nodig hebben.

Multifocale lenzen

Multifocale contactlenzen zijn ontworpen om zowel dichtbij als veraf scherp zicht te bieden. Ze worden gebruikt voor mensen met leesklachten en kunnen door het dragen van deze type lens in de verte scherp en zien en ook lezen. Multifocale lenzen zijn beschikbaar in zowel zachte als harde varianten en bieden veelzijdige correctie voor verschillende afstanden.