Oogzorg

Uitgebreide oogmeting bij Sandmann Optiek

Bij Sandmann Optiek streven we naar perfectie in zicht, en dat begint met een grondige kennis van uw ogen. Daarom bieden we een uitgebreide oogmeting aan die verder gaat dan alleen het bepalen van de sterkte van je bril of lenzen.

Wat houdt de uitgebreide oogmeting in?

  1. Oogmeting: Onze gespecialiseerde optometristen gebruiken geavanceerde apparatuur om nauwkeurig de sterkte van je ogen te meten. Dit zorgt ervoor dat jouw bril of lenzen perfect op jou zicht zijn afgestemd.
  2. Oogdrukmeting: Een te hoge oogdruk kan een indicatie zijn voor bepaalde oogaandoeningen zoals glaucoom. Door je oogdruk regelmatig te meten, kunnen we vroege tekenen van mogelijke problemen opsporen en je adviseren over de beste vervolgstappen.
  3. OCT (Optical Coherence Tomography): Deze geavanceerde scan geeft ons een gedetailleerd beeld van de verschillende lagen van het netvlies. Het helpt bij het vroegtijdig opsporen van aandoeningen zoals maculadegeneratie en glaucoom. Deze scan is pijnloos en duurt slechts enkele minuten.

Bij Sandmann Optiek draait alles om zorgvuldigheid en aandacht voor detail. Onze uitgebreide oogmeting is erop gericht om jou niet alleen het beste zicht te bieden, maar ook om de gezondheid van jouw ogen te waarborgen. Na de meting nemen we de tijd om de resultaten met je te bespreken, zodat je een duidelijk beeld heeft van jouw ooggezondheid en eventuele vervolgstappen.

Vertrouw op Sandmann Optiek voor een zicht dat net zo uniek en helder is als je eigen kijk op de wereld.

____________________________________________

Optometrie

Optometrische onderzoeken bij Sandmann Optiek

Bij Sandmann Optiek staat de gezondheid van uw ogen voorop. Elk van deze gespecialiseerde onderzoeken is ontworpen om de beste oogzorg te bieden en eventuele problemen vroegtijdig op te sporen.

Glaucoom onderzoek Glaucoom, ook wel bekend als de ‘stille dief van het zicht’, tast de oogzenuw aan, vaak door verhoogde oogdruk. Ons glaucoom onderzoek detecteert vroege tekenen van deze aandoening, zodat preventieve stappen genomen kunnen worden om het gezichtsvermogen te beschermen.

Macula Degeneratie onderzoek De macula, het centrum van het netvlies, speelt een cruciale rol in scherp zicht. Ons onderzoek naar macula degeneratie identificeert vroege tekenen van slijtage of schade, waardoor tijdige interventies mogelijk zijn om het centrale zicht te behouden.

Staar / Cataract onderzoek Staar, of cataract, vertroebelt de heldere lens van het oog. Onze grondige screening identificeert de ontwikkeling en progressie van staar, waardoor we advies kunnen geven over mogelijke behandelingsopties.

Diabetes Screening Een hoge bloedsuikerspiegel kan de kleine bloedvaten in de ogen beschadigen. Onze diabetes screening detecteert tekenen van diabetische retinopathie en andere oogproblemen gerelateerd aan diabetes, waardoor een vroegtijdige behandeling mogelijk is.

Prisma 0nderzoek Wanneer ogen moeite hebben om als een team te werken, kan dit leiden tot dubbelzien of vermoeide ogen. Het prisma onderzoek beoordeelt deze samenwerking en helpt bij het corrigeren van visuele onbalans.

Droge ogen screening Droge ogen kunnen het resultaat zijn van talrijke factoren. Ons uitgebreide onderzoek analyseert de oorzaak en de ernst van droge ogen, waarna we op maat gemaakte oplossingen bieden voor verlichting en comfort.


 

Vergoedingen Zorgverzekering 2024

Elk avontuur verdient helder zicht, en soms heeft dat avontuur een beetje ondersteuning nodig. Gelukkig bieden diverse zorgverzekeraars binnen hun aanvullende pakketten een vergoeding voor die stijlvolle bril of comfortabele contactlenzen van Sandmann.

Afhankelijk van je gekozen aanvullende verzekering, kan die nieuwe bril of set contactlenzen zomaar (gedeeltelijk) vergoed worden. Hieronder een overzicht van wat jouw verzekeraar te bieden heeft. En weet je wat? In veel gevallen nemen wij de administratieve rompslomp uit handen en dienen wij de vergoeding rechtstreeks voor je in.

Vergoedingen zorgverzekering 2024