Myopie controle lenzen

Bijziendheid, ook wel bekend als myopie, is een veelvoorkomende oogaandoening waarbij mensen objecten in de verte wazig zien. Gelukkig zijn er moderne oplossingen beschikbaar om de progressie van myopie te beheren en te vertragen. Een van deze innovatieve oplossingen is het gebruik van myopie controle lenzen, zoals 1-Dag Misight en Menicon Bloom contactlenzen.

Wat Zijn Myopie controle lenzen?

Myopie controle lenzen zijn speciaal ontworpen contactlenzen die gericht zijn op het vertragen van de progressie van bijziendheid, vooral bij kinderen en jongeren. In plaats van alleen te corrigeren, proberen deze lenzen de ooggroei te beïnvloeden om verdere bijziendheid te beperken.

Hoe werken ze?

1-Dag Misight en Menicon Bloom contactlenzen werken op verschillende manieren, maar ze hebben allemaal als doel om de manier waarop het licht het netvlies binnenkomt te optimaliseren. Door dit te doen, proberen ze de lengte van het oog, die verantwoordelijk is voor bijziendheid, onder controle te houden. Dit kan resulteren in minder bijziendheid na verloop van tijd.

De voordelen van myopie controle lenzen

Ontdek vandaag nog hoe myopie controle lenzen kunnen bijdragen aan het behoud van een helder zicht en de gezondheid van de ogen op de lange termijn. Bij Sandmann Optiek in Apeldoorn kunnen we je voorzien van deskundig advies en lensaanpassingen op maat om ervoor te zorgen dat je de beste optie voor jouw ooggezondheid kiest.