Bescherming tegen de vijanden van het zicht

Voor beter zicht kunnen we het brillenglas met één of meerdere coatings behandelen. Essilor heeft hiervoor baanbrekende technologieën ontwikkeld die de optische prestaties van brillenglazen sterk verbeteren:

Ontspiegelen – Door een ultradun laagje op het glas aan te brengen, worden hinderlijke schitteringen sterk verminderd. Dit zorgt niet alleen voor beter zicht tijdens het rijden in het donker, maar het zorgt er ook voor dat je ogen minder vermoeid raken wanneer je achter de computer zit te werken.

Kraswerend De harde laag die wordt aangebracht, maakt het glasoppervlak harder waardoor er minder snel krassen op komen. De glazen gaan door deze coating langer mee, al beschermt het de glazen natuurlijk niet als de bril valt.

Waterafstotend – Dankzij deze coating rollen de waterdruppels als het ware van het glas af in plaats van dat deze aan het oppervlak blijven ‘plakken’. Hierdoor blijft het zicht helder, ook als het regent.

UV-bescherming – Deze doorzichtige filter zorgt ervoor dat de ogen beschermd worden tegen schadelijk UV-licht dat mogelijk tot staar of oogkanker kan leiden. Deze UV-bescherming kan uiteraard toegepast worden op alle zonnebrillen maar ook op transparant glas.

Nieuw: Crizal Sapphire UV

Dé ontspiegeling voor de meest heldere brillenglazen

Licht is overal en is belangrijk voor ons allemaal. Zo heeft licht invloed op ons lichaam, ons observatievermogen en ons gedrag. Zelfs onze biologische klok wordt beïnvloed door de zon. Toch is de invloed van licht op ons leven niet altijd positief. We krijgen steeds meer te maken met nieuwe lichtbronnen en worden hier vaker en langduriger aan blootgesteld.

Brildragers in het bijzonder merken deze veranderingen ook op. Zij ervaren reflecties wanneer lichtstralen op een brillenglas vallen en daardoor van richting veranderen. Met meer licht om ons heen krijgen we dus meer te maken met steeds meer reflecties.

Wil je je brillenglazen en ogen beter beschermen, informeer dan naar mogelijkheden om de glazen van één of meerdere beschermlagen te voorzien.