In 1969 is het Britse luxe eyewear merk Cutler and Gross opgericht. Het merk combineert het beste Italiaanse vakmanschap met een onweerlegbare coole stijl. Sinds de oprichting is het merks herkenbare creativiteit toegepast op zonnebrillen en optische monturen met hun herkenbare design en de afwezigheid van een opzichtig logo.

Graham Cutler en Tony Gross hebben decennialang gedeeltelijk vertrouwd op het feit dat hun reputatie rondging in de modewereld. De ontwerpen werden beschouwd als iconische brillen. De monturen zijn te zien op de gezichten van de meest herkenbare gezichten in de wereld van kunst, design, muziek en film.

Theater en TV

Cutler and Gross biedt actief zijn monturen aan bij theater en film. Op die manier heeft het verschillende relaties opgebouwd in de entertainmentindustrie. De monturen zijn bijvoorbeeld te zien bij Anthony Hopkins in Hannibal (1991), Julia Roberts in Notting Hill (1999), Colin Firth en Samuel L. Jackson in Kingsman: The Secret Service (2014) als ook in verschillende theatervoorstellingen.

“If you buy a handcrafted pair of glasses or sunglasses, you want to see the tiny inaccuracies, the straight, raw edges of the plastic, the pins - they give character, make them unique to the wearer. The Cutler and Gross customer has always been an individual. Eccentric maybe, but a rare breed, certainly.” - Graham Cutler

Ik word blij als ik Cutler and Gross zie! Sandmann<