In 2012 nam Tim zijn vriend Robbert mee op een surftrip. De zee en het strand lagen vol met afval. Uiteindelijk is dit de start geweest van het brillenmerk Dick Moby. Ze wilden hoge kwaliteit monturen maken vanuit gerecycled olie-vrij materiaal. Vandaar ook de slogan “look good for your planet”. Het is een humorvol merk wat zich richt op jongeren en jong-volwassenen die iets goeds voor de aarde willen doen en er tegelijkertijd goed uit willen zien. Geen geitenwollensokken hier.

Gerecycled acetaat

Het materiaal wordt gemaakt van houtpulp en zou vergaan in 115 dagen als je het begraaft in gecomposteerde grond. Het zwarte acetaat wordt gemaakt door stukjes afvalmateriaal te verzamelen, het bestaat uit 97% gerecycled acetaat en 3% zwarte inkt.

Gerecycled metaal

Hiervoor verzamelen ze kleine stukjes chirurgisch staal wat overblijft met het produceren van andere brillen. Hiervan worden de kicken metalen brillen van Dick Moby gemaakt!

Verpakking

De bril etuis worden gemaakt van gerecycled leer. Het poetsdoekje wordt gemaakt van gerecyclede PET-flessen (water drinkflessen)

Ik word blij als ik Dick Moby zie! Sandmann<