Het huis van Gucci is een Italiaans modebedrijf wat in 1921 is opgericht door Guccio Gucci in Florence. Het is sinds 2004 volledig in handen van het Franse luxe merken conglomeraat Kering. Gucci is een van de meest invloedrijke luxe merken in de wereld. Gucci maakt eclectische en eigentijdse creaties die het Italiaanse vakmanschap laten zien door kwaliteit, detaillering en design. De ontwerpen zijn kleurrijk, romantisch, poëtisch en magisch en richt zich voornamelijk op een jongere doelgroep.

Accessoires

Gucci is een van de meest bekende merken ter wereld. Dit komt voornamelijk door de accessoires. Het logo en de bekende prints zijn vooral op de accessoires direct aan het merk te koppelen. Een Gucci item is dan ook snel herkend. Ondanks de herkenbaarheid zijn ze wel vernieuwend.

Eyewear

Gucci kenmerkt zich door het oversized karakter van de brillen. Het logo is vaak groot te zien terwijl het montuur nog steeds luxe uitstraalt. Dit zie je ook terug in het gebruik van de brillenkoker, herkenbare Gucci kleuren in een chique uitvoering.

Ik word blij als ik Gucci zie! Sandmann<