Mykita is in 2003 opgericht in Berlijn. Het eerste pand waar zij gevestigd waren was in een voormalig kinderdagverblijf wat in het Duits een Kita heet. Hier komt dan ook de naam vandaan ‘mijn kinderdagverblijf’ is ‘my Kita’. Het pand heeft niet alleen de naam maar ook hun cultuur beïnvloed, zo blijft Mykita nieuwsgierig en speels. Het merk is zelfstandig en vernieuwend, net als de stad Berlijn. Aangezien niemand hun ontwerpen kon uitvoeren hebben ze hun eigen in-house productie opgezet, met hun eigen gereedschappen en processen. In 2014 is het bedrijf verhuisd naar een historisch gebouw in de Berlijnse wijk Kreuzberg. De vormentaal is eenvoudig, functioneel en met een eigenzinnige look. De ontwerpen zijn gepatenteerd en hebben verschillende design awards gewonnen.

De ontwerpen beginnen vanuit materiaal-integriteit. Door de materiaaleigenschappen te benadrukken komt de vormentaal tot stand. De monturen zijn herkenbaar aan de unieke toepassingen van het materiaal. De eerste collectie maakte gebruik van het spiraalvormige scharnier uitgevoerd in stainless steel. Het gepatenteerde scharnier laat duidelijk zien waar Mykita voor staat: de technische oplossing moet ook de esthetische waarde zijn.

Mykita Mylon en Hybrid

Aanpasbaar, ontzettend lichtgewicht en duurzaam. Mylon is gemaakt van polyamide poeder wat samensmelt in een vaste vorm door een 3D printer. De monturen worden laag voor laag gemaakt volgens een digitaal ontwerp. Het unieke uiterlijk en gevoel van de monturen wordt bereikt door een zelf ontwikkeld afwerkingsproces. Ondanks de high-tech productiemethode heeft de bril door het matte oppervlak een organische uitstraling.

Ik word blij als ik Mykita zie! Sandmann<