Het merk is opgericht door James Jannard in 1975 in zijn garage met een initiële investering van $300. Het bedrijf is vernoemd naar zijn hond; een Engelse Setter genaamd Oakley Anne. Jannard begon met het verkopen van wat hij ‘The Oakley Grip’ noemde vanuit zijn kofferbak op motorcross evenementen. Zijn motor handvatten waren anders dan alle andere handvatten verkrijgbaar in die tijd.

Het materiaal wordt nog steeds gebruikt bij de veren en veel van de neuspads van de brillen. Het merk maakt verschillende lifestyle- en sportartikelen, waaronder zonnebrillen, sportbrillen, skibrillen, horloges, kleding, rugzakken, schoenen en andere accessoires. De meeste items worden ontworpen in het hoofdkantoor in Lake Forest in Californië. De zonnebrillen en correctiemonturen worden geproduceerd in Italië.

Zonnebrillen

In 1980 bracht het merk een sportbril uit genaamd de O-Frame. Het Oakley logo op de sportband werd zeer herkenbaar en aanwezig in de sportindustrie. In 1983 werden ook skibrillen uitgebracht. De eerste sport georiënteerde zonnebril, Factory Pilot Eyeshades werd in 1984 gelanceerd. Deze werd opgevolgd door de eerste casual zonnebril, de Oakley Frogskins in 1984.

PRIZM

Deze unieke Oakley technologie zorgt ervoor dat de zonnebrillen het zicht perfectioneren voor specifieke omgevingen. De glazen versterken kleuren waar het oog het meest gevoelig voor is, waardoor de prestaties en veiligheid verhoogd wordt.

Ik word blij als ik Oakley zie! Sandmann<