Ørgreen is opgericht in 1997 in Copenhagen door Henrik Ørgreen. Het doel is het ontwerpen van sterke, tijdloze monturen voor kwaliteit-gedreven individuelen. De monturen worden gemaakt van titanium en beta-titanium. De collecties worden ontworpen en ontwikkeld in Denemarken en met de hand gemaakt in Japan. Elk montuur wordt geproduceerd in meer dan 100 stappen en het kan tot 6 maanden duren voordat een ontwerp helemaal af is. De kleuren worden in Denemarken ontwikkeld en uitgekozen. Van fragiel tot sterk, van zacht tot intens en dan rauw tot verfijnd.

Deens design

De waarden die bepaald zijn in de jaren ‘50 en ‘60 door designers als Arne Jacobsen, zoals innovatie, kwaliteit, minimalisme en strakke lijnen, worden gevonden in de monturen. Maar er wordt wel een Ørgreen twist aan gegeven door unieke details en subtiele aanpassingen, geïnspireerd door straatcultuur, extreme sporten en klassieke auto’s. De vormentaal is tijdloos en seizoenloos, maar nooit zonder historie.

Quantum

Intussen is de 5e quantum collectie gelanceerd, in de modelnummers is te zien welke generatie is het is. 1.01 is de eerste en 5.01 de nieuwste collectie. Met deze collectie willen ze de monturen terugbrengen tot enkel de essentiële onderdelen.

In de monturen worden gepatenteerde scharnieren toegepast om de titanium veer met het polyamide front te verbinden. Onnodige toevoegingen worden weggelaten, zoals schroeven en moertjes. Het materiaal is 40% lichter dan acetaat. Daarnaast is polyamide een duurzaam materiaal met 80% minder restafval dan acetaat.

Ik word blij als ik Ørgreen zie! Sandmann<