Prada is een Italiaans modehuis wat in 1913 is opgericht door Mario Prada in Milaan. In 1978 erfde Miuccia Prada het familie bedrijf, dat op dat moment nog voornamelijk in lederwaren handelde. Zij was degene die de overstap maakte naar haute couture. Prada staat gelijk aan weelderigheid en kwaliteit en wordt doorgaans gezien als statussymbool. Prada laat de beste Italiaanse cultuur en tradities terugkomen in zijn collecties.

Monturen

De brillencollecties laten de aanpak van Prada zien met hun onmiskenbare stijl, elegantie en kwaliteit. De brillen worden gemaakt van de mooiste materialen en hebben een ideale balans tussen vorm en functie.

Linea Rossa

Linea Rossa lijn is onderdeel van de gehele collectie en is geïnspireerd door de wereld van luxe sporten en vrije tijd. In deze lijn staan onderzoek, technologie en design centraal. Technisch geavanceerde producten met elegantie en detaillering die een hoge mate van comfort geven in de vrije tijd als ook tijdens het sporten. In de late jaren ‘90 werd sportiviteit geïmplementeerd in de modecollectie. In 1999 kreeg deze aanpak een vaste naam: Linea Rossa. Hightech materialen, fluor kleuren en de kenmerkende logo wat uit een rode balk met de naam Prada bestaat. In 2018 werd de Linea Rossa lijn weer opnieuw gelanceerd.

Ik word blij als ik Prada zie! Sandmann<