Res Rei betekent ‘het ding” in het Latijn. Het staat voor een bestaand object met vorm en materie, maar het kan ook een concept of een idee omvatten. Brillen zien zij niet als een mode-accessoire maar als uiting van iemands individualiteit. Modetrends bepalen niet de stijl van de brillen. De monturen worden ontworpen en gemaakt in Italië. Het productieproces vraagt om ervaren vakmensen met unieke vaardigheden. Het is de persoon die het montuur maakt, niet de machine. Ieder detail is belangrijk, zo maken ze de veren zodat het gewicht in balans is met het front.

Acetaat

RES/REI ontwerpt en ontwikkelt de materialen exclusief voor hun eigen merk. Geavanceerde acetaat patronen vormen samen onverwachte kleurcombinaties. De focus ligt bij elk montuur op een precies ontwerpproces. De tijdloze schoonheid begint bij eenvoudige vormen die verrijkt worden met bijzondere details.

Milieubewust

Er is uitgerekend hoeveel CO2 er wordt uitgestoten bij het productieproces en om dat te compenseren planten ze een boom voor iedere 1000 monturen die geproduceerd wordt. Op die manier verkleinen ze hun ecologische voetafdruk.

Ik word blij als ik Res/Rei zie! Sandmann<