Susanne Klemm is een van oorsprong Zwitserse sieradenontwerpster. Naast het ontwerpen van haar eigen collecties werkte ze enkele dagen in de week als opticien. Ze ontmoette Etienne Fredriks omdat hij bijzondere bril collecties naar Nederland haalde.

Ze bleken naast een persoonlijke klik ook een gezamenlijke passie te hebben om een eigen, goed ontworpen collectie op de markt te brengen. In 2012 zijn ze met de eerste schetsen aan de gang gegaan om te kijken of het zakelijk haalbaar was. Intussen hebben ze een eigen winkel in Amsterdam waar ze beide als opticien werken naar het ontwerpen en distribueren van de brillencollectie.

Driedimensionaal ontwerpen

Suzy Glam heeft een totaal andere aanpak van ontwerpen. In plaats van te starten met een tekening of computer rendering, alle modellen zijn primair gemaakt met de handen. Het ontwerp wordt daarna opgezet en aangepast. Op die manier zijn de modellen letterlijk aangepast aan het gezicht. Dit geeft een ander resultaat dan het traditionele tweedimensionale ontwerpen. Suzy Glam onderscheid zich door het driedimensionale karakter van het ontwerp. Dit gecombineerd met een perfecte pasvorm zorgt voor een bril die een balans is tussen object en accessoire.

Mannen en vrouwen

Het merk ontwerpt voor zowel mannen als vrouwen, maar nooit tegelijkertijd. De vrouwelijke stijlen hebben een krachtige uitstraling met sterke vrouwelijke karakters. De ontwerpen voor mannen zijn ontworpen voor de man die niet bang is voor wat glamour, individuelen die zichzelf durven te laten zien.

Ik word blij als ik Suzy Glam zie! Sandmann<