Wat is optometrie?

Een optometrist is de huisarts voor jouw ogen. Naast oogmetingen en contactlens controles onderzoekt een optometrist ook de gezondheid van de ogen om eventuele afwijkingen of oogziektes op te sporen.

Heb je droge of vermoeide ogen of last van vlekjes in je zicht? Heb je regelmatig hoofdpijn of zie je (af en toe) lichtflitsen? Of wil je gewoon weten of je ogen gezond zijn, maak dan eens een afspraak met één van onze optometristen voor een oogcontrole.

Wat mag u verwachten van de optometrist bij Sandmann?

Tijdens deze controle kun je het volgende verwachten:

Een Anamnese:

hierbij worden vragen over je gezondheid gesteld die te maken (kunnen) hebben met je ogen.

Een Oogmeting:

hierbij wordt de gezichtsscherpte bepaald en wordt aan de hand daarvan bekeken welke aanvullende onderzoeken gedaan moeten worden.

Aanvullende oogonderzoeken:

afhankelijk van de vraag of eventuele klacht wordt bijvoorbeeld de oogdruk gemeten, de helderheid van het oog beoordeeld of wordt met een netvliescamera het netvlies gecontroleerd.

Wanneer we tijdens dit onderzoek iets bijzonders zien, dan verwijzen we je uiteraard door naar de huis- of oogarts. Doorverwijzing naar een oogarts is overigens lang niet altijd nodig; zo kun je bijvoorbeeld onder begeleiding van een optometrist ook je oogspieren trainen om hoofdpijn te verminderen.

Meer weten over de gezondheid van jouw ogen of is het tijd voor een oogmeting of contactlens controle? Maak dan een afspraak met één van onze optometristen!

Ik word blij als ik je zie!